Comunicat del Comitè d’Empresa sobre les darreres informacions aparegudes en referència a l’IL3-UB

El Comitè d’Empresa de l’IL3-UB, d’acord amb els seus representats, i davant la insuficient resposta per part de la direcció de l’Institut de Formació Contínua i la Universitat de Barcelona, vol manifestar que:

  • La professionalitat i honorabilitat de les persones que formem part de l’IL3-UB ha estat posada en dubte, per això volem constatar i deixar palès el compromís i l’excel·lència de la tasca que fem cada dia fins i tot, de vegades, en situacions molt complexes.
  • La qualitat de l’oferta formativa de l’IL3-UB està avalada per la Universitat de Barcelona per mitjà de la seva Agència de Postgrau. Les nostres formacions compten amb docents de reconegut prestigi tant de dins com de fora de l’àmbit universitari.
  • Els i les treballadores de l’IL3-UB patim precarietat laboral i congelació salarial des de la creació de l’Institut. Tenim aquests i d’altres desavantatges com a institució privada que som, i hem patit també les retallades que s`han aplicat a l’administració pública. Per aquesta raó ens preocupa i ens molesta que es doni una imatge frívola de la institució, una imatge que pot fer pensar que vivim envoltats de luxe, quan a hores d’ara encara lluitem per resoldre situacions que fa anys que haurien d’estar resoltes.
  • Darrerament hem estat en el focus d’atenció de diversos mitjans perquè s’han publicat noticies que creiem sensacionalistes i poc contrastades, que sospitosament a més, han coincidit amb la campanya i el procés electoral al rectorat de la UB que acaba de finalitzar. Tot plegat també ha coincidit amb el darrer Patronat de la Institució que es va fer dia 30 de novembre.
  • S’ha utilitzat l’IL3-UB com a munició de guerra entre diferents parts enfrontades, sense tenir gens en compte el mal que es fa a la Institució i a la Universitat de Barcelona en general, però molt especialment al col·lectiu de treballadors/es que en formem part.
  • Finalment el conjunt de treballadors/es de l’IL3-UB vol posar de manifest que se’ns manté al marge de les decisions preses per la Universitat de Barcelona, el Patronat i la Direcció, que són els últims responsables de la gestió de l’Institut.

Per tots aquests fets exposats, el Comitè d’Empresa, representant als seus treballadors i treballadores, vol expressar el seu malestar i la seva disconformitat per com s’ha portat a terme aquest assumpte, que ha deixat indefens a tot el col·lectiu davant de les noticies i informacions aparegudes.

Així mateix, demana a la Universitat de Barcelona que defensi la bona praxis que el conjunt de treballadors/es de l’IL3-UB està portant a terme des de la seva creació.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s